Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
         να μην τους αφήσουμε να κλείσουν σταθμούς


Καταγγέλλουμε την πολιτική αγυρτεία της Δημοτικής Αρχής η οποία με όλα τα άθλια μέσα, εδώ και δέκα μήνες  επιχειρεί  να εισπράξει τις άδικες και απαράδεκτες αυξήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δώσαμε αξιοπρεπή και περήφανη απάντηση υπερασπιζόμενοι το δίκιο μας.
Τα απαράδεκτα μέσα που χρησιμοποίησε η Δημοτική Αρχή όπως τους εκβιασμούς, τις απειλές και τα παζάρια δεν έκαμψαν την αγωνιστικότητα μας και δεν υποχωρήσαμε. Τώρα αρχές Σεπτέμβρη, επανήλθαν με την ίδια τακτική, των εκβιασμών προς τους γονείς που δεν πλήρωσαν τις αυξήσεις. Μας απειλούν πάλι ότι δε θα πάρουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς.  Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι ηθικά δίκαιος, δεν νομιμοποιούμε τις αυξήσεις και δεν αναγνωρίζουμε την τακτική των εκβιασμών.
Η πολιτική τους είναι αυτή που κλείνει παιδικούς σταθμούς, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα παιδιά μας. Φέτος οι παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν με διμηνίτες παιδαγωγούς, δηλαδή εργαζόμενους μιας χρήσης και αυτό θα έχει συνέπειες σε όλη την παιδαγωγική λειτουργία αλλά και τα παιδιά μας.
Αυτή η Δημοτική Αρχή όσο και οι προηγούμενες που διοίκησαν τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια ευθύνονται για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Αυτοί στήριξαν και υλοποίησαν το πέρασμα των παιδικών σταθμών στους Δήμους χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση από  τον κρατικό προϋπολογισμό. Τώρα θα ακολουθήσουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι υποδομές  πρόνοιας.
Θα αντισταθούμε δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Οι παιδικοί σταθμοί ανήκουν στο χαϊδαριώτικο λαό και σαν γονείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να πηγαίνουν σε σύγχρονους δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
Να πούμε και στους καλοπροαίρετους γονείς ότι το ύψος των τροφείων δεν καθορίζει την ποιότητα των υπηρεσιών προς τα παιδιά μας. Φρέσκο το φετινό παράδειγμα, εκτίναξαν τα τροφεία και στην έναρξη της χρονιάς θα λειτουργήσουν με διμηνίτες.
                                                        Καλούμε
σε μαζική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
αύριο Τετάρτη 7/09,  9:30 το πρωϊ στο Δημαρχείο.
σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την Παρασκευή 9/9, στις 7 μ.μ., στο Παλατάκι  ( Στην είσοδο την πλαϊνή, από τα σκαλιά) για να δούμε την συνέχεια που πρέπει να δώσουμε. Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου