Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την Δευτέρα 17/01/11 έγινε η συνέλευση των γονέων στους παιδικούς σταθμούς. Ήταν μαζικότατη  και έγινε πλούσια συζήτηση που έδειξε ξεκάθαρα την αγανάκτηση μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να μην εφαρμόσουμε την άδικη και απαράδεκτη απόφαση για αύξηση των τροφείων. Η Δημοτική Αρχή αντί να διεκδικήσει από το κράτος (τα χρήματα που έχουμε δώσει) βρήκε «εύκολα θύματα» τους γονείς για να μας φορτώσουν όλα τα βάρη εκβιάζοντας μας «ή πληρώνεται ή κλείνουμε σταθμούς». Οι ίδιοι όμως ψηφίζοντας το πέρασμα τον σταθμών στους δήμους (που πάντα ήταν δωρεάν) και τον «Καλλικράτη» έχουν ψηφίσει την λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια και την συρρίκνωση των παιδικών σταθμών. Σήμερα προχωράνε σε μια πρώτη μεγάλη αύξηση, αύριο θα ακολουθήσει κι άλλη, θα κλείσουν σταθμούς, θα πετάξουν παιδιά έξω από τα σχολειά. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε μπορούμε να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου αλλά και των παιδιών μας να έχουν δωρεάν, και υψηλού επιπέδου παροχές στην προσχολική αγωγή. Δεν θα συνδιαχειριστούμε την κρίση τους, δε φταίμε εμείς και δεν θα πληρώσουμε. Έχουμε πληρώσει για τα πάντα, σήμερα δίνουμε τα τριπλά από πριν σε δημοτικά τέλη, φόρους, ΦΠΑ, φτάνουν και περισσεύουν για δωρεάν σταθμούς με μόνιμο προσωπικό και με ολιγάριθμα τμήματα.
Αποφασίσαμε:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ.
Δεν θα δώσουμε παραπάνω από αυτά που δίναμε μέχρι σήμερα, παλεύουμε για την κατάργηση των τροφείων.
----------------------
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ σε 3 μήνες δόσεις 
---------------------------
Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Γενάρη, 11π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, Χαϊδάρι
---------------------------
Στην συνέλευση παρευρέθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους η Ένωση γονέων Χαϊδαρίου, το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Χαϊδάρι και με κείμενο τους ο Σύλλογος Δασκάλων. Οι παραπάνω  μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ, και την Επιτροπή Αγώνα Κολυμβητηρίου θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία γιατί τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται. Η δύναμη μας είναι η συλλογική δράση. Ας ξεκινήσουμε να τους βάζουμε εμπόδια στα σχέδια που πνίγουν και καταστρέφουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Προειδοποιούμε ότι όποιος εκβιάσει ή εκφοβίσει τους γονείς θα έχει να κάνει με τον Σύλλογο και όλους τους γονείς μαζί. Μας φοβούνται, ας κάνουμε τον φόβο τους, εφιάλτη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των  παιδικών σταθμών  Χαϊδαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου