Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Γενική Συνελευση 17/1/2011

Ο Σύλλογος εύχεται να έχουμε καλή χρονιά με υγεία, και καλή «πρόοδο» των παιδιών μας. 
Ευχόμαστε να είναι μια χρονιά που με τη δική μας στάση και δράση να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια που υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

Δυστυχώς η νέα χρονιά ξεκινάει με άσχημα μαντάτα. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την μεγάλη αύξηση των τροφείων. Εκβιάζοντας τους γονείς «ή πληρώνεται ή κλείνουν σταθμούς». 
Μα εμείς πληρώνουμε για τα πάντα. Σήμερα πληρώνουμε διπλά και τριπλά από πριν. Τα λεφτά που δίνουμε σε Δημοτικά τέλη, ΦΠΑ, φορολογία, κρατήσεις στους μισθούς, λογαριασμούς ΔΕΚΟ φτάνουν και περισσεύουν όχι μόνο για κατάργηση των τροφείων αλλά και για σταθμούς με μόνιμο προσωπικό και ολιγομελή τμήματα. Από κεντρική μέχρι την τοπική διοίκηση επικαλούμενοι την κρίση παίρνουν μέτρα κόλαση για την ζωή μας ενώ την ίδια ώρα μειώνουν την φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις από 25% σε 20%, δίνουν 78 δις στις τράπεζες, επιδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου έχει σαν βάση  «Τα κέρδη δικά τους – η κρίση δικιά μας».
Η Δημοτική Αρχή τόσο με την απόφαση της αυτή όσο και με την επιχειρηματολογία της έδηξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της, έδειξε τα «δόντια της». Με την δικαιολογία της μείωσης των κεντρικών πόρων μας είπε ότι πρέπει εμείς να επωμιστούμε τα έξοδα λειτουργίας των σταθμών και θα πρέπει να πληρώνουμε για τους μισθούς, το πετρέλαιο, την συντήρηση των σταθμών κ.α. Συνδυασμένο με το ότι στο δήμο μας υπάρχουν εργαζόμενοι στους σταθμούς που είναι συμβασιούχοι και άλλοι είναι απλήρωτοι, ετοιμάζονται να κάνουν  απολύσεις με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους γονείς.
Στην πραγματικότητα ψήφισαν μια πρώτη αύξηση, θα ακολουθήσουν κι άλλες, θα πετάξουν παιδιά από τους σταθμούς μέχρι που κάποιους θα τους κλείσουν. Σαν σύλλογος δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε. Τους λέμε καθαρά, δεν θα δώσουμε δεκάρα τσακιστή παραπάνω από τα ήδη παράλογα τροφεία που μας παίρνουν, θα επιβάλουμε την δωρεάν παιδεία των παιδιών μας, την έχουμε πληρώσει. Οι παιδικοί σταθμοί ήταν πάντα δωρεάν, με το πέρασμα τους στους δήμους αρχικά βαλαν τα τροφεία και τώρα ετοιμάζονται να τα μετατρέψουν σε «μαγαζιά». Παρά τις αρνητικές εξελίξεις και την αρνητική απόφαση για αύξηση των τροφείων, η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις μας  και πιστεύουμε  ότι έλαβαν το μήνυμα.
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Γενάρη 6μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού (Κολοκοτρώνη 31, πρώην ΝΕΛΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου