Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ



 Εργαζόμενοι του Χαϊδαρίου, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Οι μαζικοί φορείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου γιατί εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις τις κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και προωθώντας ευλαβικά τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» προβαίνει σε μέτρα ενάντια στα δικαιώματα του Χαϊδαριώτικου λαού.
Θέλουν να πληρώσουμε την κρίση που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκφραστές.
·      Εκατοντάδες συμβασιούχοι βρίσκονται μπροστά στην απόλυση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι απολύσεις – υπάρχει πρόθεση – να επεκταθούν και στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
·      Προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές εργασίας τους οποίους υποχρεώνουν  συμβάσεις με χαμηλότερες αποδοχές.
·      Έκλεισαν Τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και διέλυσαν την Φιλαρμονική. Αυξάνουν τα δίδακτρα στα ομαδικά μαθήματα.
·      Δεν λειτουργούν τμήματα του ΔΑΟΧ.
·      Έκλεισαν το κολυμβητήριο με πρόσχημα τεχνικά προβλήματα με σκοπό να επαναλειτουργήσει με λιγότερο κόστος, που σημαίνει νέα βάρη στους δημότες και τους εργαζόμενους στο δρόμο.
·      Αύξησαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς εκβιάζοντας τους γονείς ότι εάν δεν πληρώσουν θα τους κλείσουν.
·      Ήδη ακούγονται ψίθυροι για συγχωνεύσεις σχολείων ενώ σύντομα έχουν σκοπό να βάλλουν χέρι στα λεφτά των σχολικών επιτροπών.
Η Δημοτική Αρχή σαν λύση στα αδιέξοδα της πολιτικής της προτείνει την μετακύλιση των βαρών στο λαό που ήδη πληρώνει και στρώνει το δρόμο στην επέλαση των ιδιωτών  στις υπηρεσίες του Δήμου, την παιδεία, την υγεία και πρόνοια, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Καταγγέλλουμε την στάση της κυβερνητικής παράταξης που αποπροσανατολίζει λέγοντας ότι τα αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης γιατί συμφωνεί με την ουσία αυτής της πολιτικής.

Εμείς λέμε:
Λεφτά υπάρχουν, στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού σε περίοδο κρίσης, που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι ενώ στα λεγόμενα χρόνια της ανάπτυξης δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για τον λαό.
Το κράτος χρωστάει στους Δήμους κονδύλια από το 1992 και στο Δήμο μας και δεν τα διεκδικούν. Χαρίστηκαν για να κερδίσουν αυτοί που ήδη κερδοφορούν, τράπεζες, βιομήχανοι, εφοπλιστές

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·      Καμία απόλυση εργαζομένου στο Δήμο,. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·      Καμία αύξηση στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών. Δημόσιοι και Δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά.
·      Να ανοίξει τώρα το κολυμβητήριο με πλήρη λειτουργία καθώς και όλα τα τμήματα στο Πνευματικό Κέντρο και το ΔΑΟΧ.
·      Καμία συγχώνευση σχολείου στο Δήμο μας, υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Την Δευτέρα 31/01/2011, στις 18:00 μ.μ. Θα επιδώσουμε το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε σε μαζική παράσταση  στο Δημαρχείο, για να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα.
Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική και αναγκαία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου