Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν σταθμούς

Η Δημοτική Αρχή μας κήρυξε τον πόλεμο. Μετά τα μέτρα της κυβέρνησης που μας κάνουν φτωχότερους έρχεται τώρα ο δήμος με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα να μας «αποτελειώσει»
Πετάει παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς
▬ Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα έγινε στις εγγραφές. που γονείς βλέποντας τα υπέρογκα ποσά δεν έκαναν αιτήσεις (παίρνουν  από 1.000 ως  3.000 ευρώ για κάθε παιδάκι)
▬ Συνεχίζει τώρα που πετά περίπου 100 παιδιά. Κάποια με το πρόσχημα ότι δεν πλήρωσαν τις παράλογες αυξήσεις, «τιμωρώντας» και ζητώντας «δηλώσεις μετάνοιας» στους γονείς που με αξιοπρέπεια έδωσαν την μάχη. Και κάποια επειδή η μητέρα τους είναι άνεργη ή απολυμένη.
Θα υπάρχει και συνέχεια
▬ Έληξαν οι συμβάσεις στο 85% του προσωπικού, έχουν μείνει 34 εργαζόμενοι για 6 σταθμούς.
▬ Αυτή τη στιγμή έχουν πάρει μόνο 155 παιδιά από τα 700 που έκαναν αίτηση, σταδιακά θα τα πάρουν μέχρι τον Οκτώβρη που περιμένουν 2μηνήτες εργαζόμενους. Τον Νοέμβρη  που θα απολύσουν τους 2μηνίτες θα μπει ζήτημα να κλείσουν σταθμούς, να πεταχτούν κι άλλα παιδιά.
Μας εκβίασαν για να πληρώσουμε τις αυξήσεις              και τελικά ακόμα δεν έχουν πάρει τα παιδιά,                       ενώ είναι αβέβαιο αν θα τελειώσουν και την χρονιά.
Τώρα πια βγάζουμε συμπεράσματα. Στόχος τους είναι η προσχολική αγωγή  να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και βλέπουν τους γονείς σαν οφειλέτες και πελάτες. Οι παιδικοί σταθμοί είναι  το πρώτο πείραμα που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και σε λίγο έτσι θα λειτουργούν και τα σχολεία, θα ζητάνε χρήματα αλλιώς δεν θα τα παίρνουν.
Καμία εμπιστοσύνη στην δημοτική αρχή, είναι απέναντι μας, απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μας.  Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι η συλλογική πάλη μαζί με τον σύλλογο. Πέρσι καταφέραμε και δεν πληρώσαμε τις αυξήσεις και τώρα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να υπερασπιστούμε την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Τους λέμε καθαρά κανένα παιδί δεν θα πεταχτεί εκτός σταθμού. Ήμαστε εργαζόμενοι και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τον σταθμό. Όπως ο δήμος πετάει τα παιδιά μας έτσι και εμείς δεν έχουμε άλλη λύση από να τα πάμε να τα φυλάνε στο δημαρχείο. Παίρνουμε μπάλες, παιχνίδια, καραμούζες και

πάμε τα παιδιά μας στο Δημαρχείο, ΠΕΜΠΤΗ 15/09 στις 9:30π.μ.

ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ αν δεν τα δεχτούν, την άλλη βδομάδα θα τα πάμε στους σταθμούς.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σύγχρονους Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς με μόνιμο προσωπικό, χρηματοδοτούμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου