Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
 ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ στις ΠΙΕΣΕΙΣ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ από τις ΑΝΑΓΚΕΣ
και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ από την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς προαναγγέλλει τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. Καταγγέλλουμε την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς πανελλαδικά αλλά και πιο ειδικά στο Δήμο μας. Βέβαια, αυτό δεν ήρθε κεραυνός εν αιθρία το Σεπτέμβρη του 2011, είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια από όλες τις Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν το Δήμο, ανεξάρτητα από το χρώμα τους. Να πούμε χαρακτηριστικά ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας λειτουργούν, κατά 85%  με συμβασιούχους, και το μόνιμο προσωπικό είναι ότι έχει απομείνει από τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς. Η κατάσταση είναι δραματική φέτος αφού ακόμα δεν έχουν υπογραφεί ούτε αυτές οι απαράδεκτες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και η λύση που δόθηκε ήταν η υπογραφή δίμηνων συμβάσεων περισσότερο για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις από τους εργαζόμενους γονείς.
Στη συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο στις 29/8, μας διαβεβαίωσε ότι οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μέχρι την άλλη εβδομάδα, και ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις και πως υπάρχει εκκρεμότητα μόνο με 50 αιτήσεις που αφορούν μη εργαζόμενες μητέρες και που είναι υπό εξέταση τις οποίες  θα απαιτήσουμε να γίνουν και αυτές δεκτές.
Σαν γονείς τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κάνουμε παζάρια σε αυτό που θα έπρεπε να έχουν τα παιδιά μας και ότι η αγωνία μας δεν είναι απλά να τα παρκάρουμε. Έχουμε την απαίτηση   να έχουν μόνιμο προσωπικό για να νιώθουν τα ίδια τα παιδιά μας ασφάλεια, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός απεναντίας υπάρχει η ανάγκη για να ιδρυθούν νέοι για να καλυφθούν οι ανάγκες, να μην πληρώνουμε τροφεία αλλά να καλύπτεται το κόστος λειτουργίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι παιδικοί σταθμοί εν έτει 2011 πρέπει να είναι σύγχρονοι, ασφαλείς και να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες και φροντίδα στα παιδιά μας.
Προετοιμαζόμαστε με την ανακοίνωση των ονομάτων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να προχωρήσουμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και να καθορίσουμε την παραπέρα μας στάση.
Υπάρχει σημαντική παρακαταθήκη αγώνων από το προηγούμενο χρόνο, δεν μασήσαμε και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε τώρα.
Η αύξηση των τροφείων δεν νομιμοποιήθηκε στη συνείδηση μας και δεν πέρασε στην πράξη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com   τηλ. 6973 777 940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου