Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο αγώνας μας έφερε την πρώτη νίκη / Γενική συνέλευση 16 Μαρτίου 2010


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ την ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ
ΚΑΤΩ από την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΕΣΗ ΜΕΙΩΝΟΥΝ τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ  ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ στους ΝΕΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ την ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ των ΤΡΟΦΕΙΩΝ

Η Δημοτική Αρχή πριν από κάτι μήνες, στυγνή και αποφασισμένη, έβγαλε «διάταγμα» μεγάλης αύξησης των τροφείων χωρίς να υπολογίζει ανάγκες και δυσκολίες των εργαζομένων γονιών. Ακολουθώντας την κεντρική κατεύθυνση ότι την κρίση τους θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και σαν μια συγχορδία – Κυβέρνηση, Δήμος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. εξαπολύσανε επίθεση μείωσης των εισοδημάτων μας για να κάνουν πιο φτηνή την εργασία μας και να διαφυλάξουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μετρώντας τις πρώτες αντιδράσεις για την αύξηση των τροφείων, άρχισε να πετάει το εκβιαστικό δίλημμα «ή πληρώνεται ή κλείνουμε σταθμούς». Βλέποντας όμως την οργανωμένη απάντηση του συλλόγου με συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις άρχισε να καλεί εδώ και δύο μήνες καθημερινά γονείς στο δημαρχείο είτε για να τους συνετίσει είτε για να τους εξαγοράσει. Στην προσπάθεια να περάσουν τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις αξιοποιούν όλα τα μέσα. Όμως η μεγάλη μάζα των γονιών έδωσε αξιοπρεπή απάντηση, δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, πολλοί λίγοι υποκύψανε στις πιέσεις και πλήρωσαν την αύξηση.

Η συλλογική μας αποφασιστικότητα και δράση έφερε μια πρώτη νίκη. Η τοπική διοίκηση, κάτω από τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση του κόσμου, αναγκάστηκε να κάνει έναν προσωρινό ελιγμό και να προχωρήσει σε μείωση των αυξήσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το σύνολο των μέτρων που αφορούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση σε ότι έχει απομένει από την υγεία και πρόνοια, την παιδεία, τους παιδικούς σταθμούς, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Θα μας βρουν απέναντι τους. Δεν θα ξεπουλήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα αναγνωρίσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα γιατί δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτά. Δεν θα βάλλουμε πλάτη για να πληρώσουμε και να ξαναπληρώσουμε.
Καταγγέλλουμε τα ατομικά ραντεβού, τους εκβιασμούς, και την τρομοκράτηση των γονέων. Γνωρίζουν φαίνεται πολύ καλά πώς πρέπει να λειτουργήσουν σαν επιχειρηματίες που παζαρεύουν την πραμάτεια τους. Έτσι θα καταντήσουν τα σχολεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η ως τώρα εμπειρία μας έχει δείξει ότι έχουμε δύναμη, όλοι ενωμένοι στον σύλλογο μας.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Μάρτη,18:00 στη ΝΕΛΕ 
(Κολοκοτρώνη 31)  
Να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                       ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου